Passzívház hírlevél 2009. október

"A passzívház tervezés kora"
Nemzetközi Passzívház Konferencia
2009. október 7-én, szerdán egésznapos nemzetközi szakmai konferencia kerül megrendezésre Budapesten, melynek központi témája az energiahatékony építészet és a passzívház.

Részletek...
Átadták az 5.000dik osztrák passzívházat 2009. július 21-én átadták Ausztria 5.000. passzívházát Bécsben, a Quellen Straße 11. szám alatt. A 78-lakásos bérház Bécs városának jelentős anyagi támogatása mellett készült el, fajlagos hőszükséglete kiemelkedően alacsony, mindössze 4 kWh/m2év.
Részletek...
A világ legnagyobb passzívházát és egyben a hárommilliomodik (!) passzívház szabványnak megfelelő négyzetmétert adták át Ausztriában Tirolban 2009. október 2-án 26.000 m² hasznos felülettel átadták lakóinak a világ jelenleg legnagyobb passzívház épületét, a Neue Heimat Tirol innsbrucki lakótelepét, a "Lodenareal"-t, összesen 354 lakással, melyek mindegyike rendelkezik a darmstadti Passzívház Intézet minősítésével.
Részletek...
5.000 új passzívház épül Ausztriában Az utolsó 13 évben Ausztriában összesen 8.000 passzívház szabvány szerinti lakás épült, jelenleg további 5.000 van épülő félben. Ebből jól látható, hogy ez a trend az általánosságban is milyen gyorsan terjed.

Részletek...
Közösségi- és iparépületek egyre gyakrabban épülnek passzívházként Egyre sűrűbben épülnek Ausztria szerte a közösségi és az ipari épületek is a passzívház szabvány szerint. Ez manapság már egységesen igaz az új épületekre és a felújításokra is.

Részletek...
A passzívházak széleskörűen építenek a megújuló energiaforrásokra "Az eddigi passzívházak aktuális analízise azt mutatta, hogy a passzívházak nem csak az energiahatékonyság világbajnokai, hanem példamutatóak a megújuló energiahordozók felhasználása területén is", nyilatkozta örömmel Günter Lang, az osztrák passzívház szövetség, az IG Passivhaus Österreich ügyvezetője.

Részletek...