12. Nemzetközi Passzívház Konferencia
      Egy vízió szabvánnyá válik

2008. április 11-én és 12-én, Nürnbergben került megrendezésre a 12. Nemzetközi Passzívház Konferencia, melyre mintegy 40 országból, közel ezer résztvevő érkezett. A tudományos üléssorozat két napja alatt, négy párhuzamosan futó szekcióban összesen 126 előadás hangzott el.

A konferencia jól mutatta, hogy a passzívház már nem csak vízió pusztán, hanem a piaci áttörés határán lévő szabvány. Mind a szükséges komponensek, mind a tervezési és kivitelezési eljárások az építőipar összes szegmensében jól beváltak, a passzívház által elért komfortszint-növekedés pedig kísérletek és a bentlakók tapasztalatai által is igazolást nyertek.


A passzívház bizonyos régiókban már ma is előírt építési szabvány, sőt az Európai Parlament 2008. januári jelentésében 2011-től kötelező jelleggel javasolja bevezetni a passzívház szabványt. Erre az összes tagországnak, így Magyarországnak is szükséges felkészülnie, és egy menetrendet felállítania, mely definiálja, hogy milyen lépéseken keresztül éri el a nemzeti szabályozás a passzívház szabvány követelményeit.