Passzívház hírlevél 2009. április

Passzívház Egyetem Egynapos passzívház tanfolyam építészeknek A tanfolyam ismerteti a passzívház-tervezés speciális elvi szempontrendszerét és példákon keresztül annak gyakorlati oldalát. Emellett bemutatja az épület építészek számára fontos energetikai paramétereit, a "PHPP for Architects" -egy új, az építészek számára kifejlesztett- rendszer használatán keresztül. Kedvezményes jelentkezési díj 2009. április 5-ig!
Részletek...
13. Nemzetközi Passzívház Konferencia és Szakkiállítás 100 szakértő referál az energiahatékony építésről a 13. Nemzetközi Passzívház Konferencián 2009. április 17-18-án a németországi Frankfurt am Mainban. Az idei év súlypontjait a következő témák alkotják: "középületek", "a passzívház-támogatás közületi kezdeményezései", "felújítás", "nem lakás építés". A különböző előadások jól dokumentálják a rendezvény széles spektrumát: a passzívház szabványban végzett uszodaépítéstől kezdve az idősek otthonának passzívház megoldásain keresztül Európa legnagyobb passzívház építkezéséig, az ausztriai Lodenareal projektig.
Részletek...
Passzívház kutatóállomás az Antarktiszon A szél és a napfény szolgáltatja az összes energiát, CO2-kibocsátása nincs:
Belgium egy példaértékű kutatóállomást emelt, s ráadásul mindezt az Antarktiszon, az örök jég birodalmában. Az újonnan átadott bázis nem csak a klímaváltozás kutatását segíti, a Föld legzordabb régiójában emelt passzívház példaként is szolgál az alternatív energiakoncepció megbízhatósága iránti kételyek eloszlatásában.
Részletek...
Passzívház és a szex Egy passzívházban a férfiak tovább bírják, a nőknek pedig jobban esik.
Günter Lang, az Osztrák Passzívház Szövetség ügyvezetője érdekes perspektívából közelítette meg a passzívházak magas komfortszintjének előnyeit a II. Magyar Passzívház Konferencián tartott előadásában.
Részletek...
Önkormányzatok a passzívházakért Ausztriában egyre több önkormányzat kötelezi el magát a passzívházak építése mellett. Wels után Bad Ischl városa is kiadott egy ún. passzívház deklarációt, melyben saját maguk számára az összes önkormányzati beruházásnál kötelezően előírják az energiahatékonyság élenjáró szabványának, a passzívház szabványnak betartását, mind új épületek létrehozásakor, mind pedig meglévő épületek felújításánál.
Részletek...