Megvan az első magyar minősítés!A darmstadti Passzívház Intézet három különfajta minősítést is végez a passzívházakkal kapcsolatban. Minősít passzívház komponenseket, megépült passzívházakat és újonnan passzívház szakembereket is.

Magyarországon gyártott termék még nem kapott minősítést, viszont a minősített komponensek széles skálája beszerezhető már hazánkban. Minősített passzívházunk még szintén nincs, viszont több ház minősítése már folyamatban van, azaz csak idő kérdése, hogy az ausztriai és németországi példák mellé hazait is fel tudjunk sorakoztatni. Az első magyar minősítést egy szakember, Debreczy Zoltán kapta meg Dr. Wolfgang Feisttől, a Passzívház Intézet vezetőjétől. Debreczy Zoltán, aki a Magyar Passzívház Szövetség elnöke is egyben, gépészmérnökként tette le a Passzívház Intézet vizsgáját, így jogosult a "Minősített passzívháztervező gépészmérnök szellőzéstervező" cím viselésére.

Jelenleg a világon összesen 130 szakember rendelkezik evvel a minősítéssel, 101 német, 21 olasz, 5 osztrák, 1 francia, 1 lichtensteini és 1 magyar.